Datasafety

staffing in data & privacy security

Functionaris voor de Gegevensbescherming of Privacy Officer

 

Pragmatisch en flexibele inhuur

De organisatie die AVG-proof wil zijn en een Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) of Privacy Officer wil inhuren, treft met DataSafety een gedreven en pragmatisch partner. Een partner die zich uitstekend kan verplaatsen in uw situatie en de beste kandidaat kan leveren. DataSafety biedt interim- en recruitmentdiensten aan en bemiddelt professionals met ervaring en de juiste certificeringen. Uw vraag is voor ons leidend. En daar waar andere aanbieders situaties complexer kunnen laten voordoen, kijken wij met u wat er daadwerkelijk nodig is en richten we met u zo efficiënt mogelijk uw privacybeleid in. 

 

AVG-proof zijn en een FG nodig?

De wet is daar vrij duidelijk in. Een groot aantal organisaties zijn verplicht een FG aan te stellen of extern aan te wijzen, maar u kunt ook uit vrije wil een FG met kennis van zaken inschakelen die u kan helpen met uw privacybeleid, aanspreekpunt te zijn voor betrokkenen en de autoriteit persoonsgegevens. 

U bent verplicht een FG aan te stellen als: 

  1. Overheidsorganisaties- en organen met uitzondering van gerechten bij uitoefening van hun rechterlijke taken;
  2. Organisaties die hoofdzakelijk zijn belast met verwerkingen die vanwege hun aard, omvang en/of doeleinden regelmatige en stelselmatige observatie op grote schaal van betrokkenen vereisen;
  3. Wanneer één van de kernactiviteiten van een organisatie het grootschalig verwerken van (bijzondere) persoonsgegevens is of gegevens met betrekking tot strafrechtelijke veroordelingen en strafbare feiten.

 Zodra u werkt met gevoelige persoonsgegevens zoals gezondheidsgegevens raden wij u aan om u goed te laten adviseren. 

 

Ons klantenbestand 

Tot ons huidige klantenbestand behoren onder andere Ziekenhuizen, Europese organisaties te Brussel, de Rijksoverheid, Arbo-organisaties, Woonzorg en Thuiszorg en Direct marketing bedrijven. 

 

Interim-diensten en flexibele inhuur

Voor onze interim-diensten werken wij met vooral met payrolling en zzp-contracten op flexibele inhuurbasis en aantrekkelijk tarieven. DataSafety merkt dat het aanstellen van een fulltime privacy officer voor de meeste organisaties een kostbare en inflexibele optie is. Bij DataSafety kunt u een ervaren privacy officer inhuren op uurbasis om uw privacybeleid op te zetten en/of bij calamiteiten. Ook kunt u een FG op afstand aanstellen. DataSafety heeft landelijke dekking.

Daarbij biedt DataSafety haar professionals optimale ondersteuning bij de uitvoering van de opdracht. We treden op als klankbord, delen kennis en evaring en  organiseren workshops en events.  

 

Persoonlijk contact

Met DataSafety heeft u een gespecialiseerd bureau dat de selectie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid aanpakt. Gebouwd op een solide matchingsfundament onderscheiden wij ons door inhoudelijke expertise, een grondig contact met de opdrachtgever en een uitgebreid persoonlijk netwerk in de wereld van gegevens- en privacybescherming. 

Wij laten graag zien dat uw vraagstuk, gecombineerd met onze ervaring en pragmatische aanpak, de basis zijn voor een succesvolle samenwerking! Neem contact met ons op voor een voorstel op maat.